X

PIMEM: “S’ha de deixar entrar les petites empreses en el mercat energètic per tenir preus justos”

El president de la patronal, Jordi Mora, considera insuficient el topall del preu del gas i espera que es davalli si es veu que no funciona

15/06/2022

PIMEM: “S’ha de deixar entrar les petites empreses en el mercat energètic per tenir preus justos”

El topall al preu del gas que s’utilitza per generar electricitat s’estrena amb un efecte més limitat del que s’esperava. L’onada de calor farà que la llum sigui 10 euros més cara aquest dimecres, però un 6% més barata del que hauria estat sense el límit establert pel Govern de l’Estat. Així, les persones acollides a la tarifa regulada d’electricitat pagaran 224 euros el megawatt hora, davant els 214 que costava aquest dimarts, però per sota els 237 que haurien pagat sense el nou límit.

A més de les mesures a curt termini per intervenir sobre les empreses distribuïdores d’energia, el president de PIMEM, Jordi Mora, aposta per augmentar la competència com a solució estructural. “Necessitam mercats competitius, que les petites i mitjanes empreses entrin en el mercat de l’energia i del combustible, perquè serà l’únic que garantirà uns preus més justos”, ha dit Mora en una entrevista a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio.

El president de PIMEM ha reconegut que el nou topall del gas no ha tengut els efectes esperats. “Tot i que la Unió Europea és molt liberal i que ha estat molt complicat, esperam que en les setmanes vinents o mesos, si el límit no resulta efectiu (ara està a 40 megawatts/hora) es baixi a 30 o 25 megawatts“, ha declarat, insistint que els efectes del cost de l’energia sobre les empreses és “enorme”.

15/06/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris