X

L’artista Rashid Johnson exposa ‘Sodade’ a la galeria Hauser & Wirth de Maó

És la primera mostra individual del creador de Chicago a Espanya

17/06/2022

L’artista Rashid Johnson exposa ‘Sodade’ a la galeria Hauser & Wirth de Maó

L’artista nord-americà Rashid Johnson exposa a partir d’aquest diumenge i fins al proper 13 de novembre a la galeria Hauser & Wirth de l’Illa del Rei, a Menorca, la mostra ‘Sodade’, la primera individual del creador a Espanya. Johnson investiga expressions col·lectives i històriques relacionades amb l’anhel i el desplaçament, sense apartar en cap moment la mirada del present.

‘Sodade’ és el títol de la mostra plàstica de l’artista de Chicago, Rashid Johnson, que vestirà aquesta temporada les sales de la galeria suïssa a l’Illa del Rei. Centrat en aspectes col·lectius de la història i la identitat afroamericanes, el creador nord-americà incorpora a la seva obra una àmplia gamma de materials i objectes quotidians, molts dels quals relacionats amb la seva infantesa i amb una gran càrrega simbòlica. Pintures i escultures en bronze que s’inspiren en relats històrics de travesses i migracions. ‘Sodade’ fa referència a la cançó homònima de la república de Cap Verd, a la costa occidental de l’Àfrica, dels anys 50, popularitzada per Cesária Évora, que narra un estat profund de nostàlgia emocional en el ‘llarg camí’ a Säo Tomé.

L’exposició estarà acompanyada d’una nova edició de l’Education Lab, un programa d’aprenentatge creatiu per a diferents tipus de públics.

17/06/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris