X

Sant Antoni incrementa les ordres que obliguen els veïns a reparar les seves façanes

En els darrers anys, s'han dictat 125 ordres d'aquest tipus, i 45 ja s'han executat per part dels propietaris

18/06/2022

Sant Antoni incrementa les ordres que obliguen els veïns a reparar les seves façanes

L’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany ha incrementat les ordres que obliguen els veïns a reparar les seves façanes i mantenir en bon estat els solars. En els darrers anys, s’han dictat 125 ordres d’aquest tipus, i 45 ja s’han executat per part dels propietaris. Ara, el consistori fa feina en una ordenança per oferir ajudes per a la rehabilitació d’edificis.

Algunes de les reformes que els propietaris ja han executat per ordre de l’Ajuntament es troben a prop de l’església. Es tracta, en la majoria dels casos, de la rehabilitació de façanes ja molt deteriorades. Escoltam una turista que estiueja a Sant Antoni des de fa anys i un vesí del poble.

També s’obliga els propietaris a mantenir nets els solars, en què en molts casos, s’hi acumulen residus i enderrocs.

En total s’han aixecat 125 ordres que obliguen els propietaris a iniciar obres de conservació o rehabilitació de façanes, així com de neteja de solars, i 45 ja s’han executat. L’objectiu és embellir els nuclis urbans del municipi. Si no es duen a terme en un termini determinat, poden arribar a pagar multes. Marcos Serra és el batle de Sant Antoni.

L’Ajuntament de Sant Antoni treballa ara en una ordenança per concedir ajudes per a la rehabilitació de façanes, i esperen que es pugui començar a aplicar l’any que ve.

18/06/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris