X

Els experts ho adverteixen: compte amb el que publicam a les xarxes

Arran del programa espia Pegasus, creat per una empresa d'Israel, i que s'ha infiltrat a mòbils de polítics, periodistes i activistes, els pèrits adverteixen, que convé tenir precaució però amb mesura. No tothom té els suficients coneixements

18/06/2022

Els experts ho adverteixen: compte amb el que publicam a les xarxes

Un laboratori de criminalística documental i un laboratori pericial informàtic signen a Palma un conveni de col·laboració. Fan feina conjuntament per agilitzar l’aportació de proves i resolució de delictes, sobretot tecnològics. Els experts insisteixen que s’ha de tenir precaució amb el que es publica a les xarxes socials.

Les adventències són constants… poc ens hem de refiar de la informació que proporcionem a les xarxes socials i diverses plataformes. Els usos que s’en fa de les nostres dades no és sempre amb la més bona de les intencions.

Una tasca primordial és la que fan els pèrits, però és important que es reciclin. Ara, la col·laboració entre dos laboratoris, el de grafística i documents amb el pericial informàtic agilitzarà la solució dels casos.

De fet, mitjançant un estudi tècnic de luminiscència cromàtica i datant els pigments d’un text escrit a un quadre de Salvador Dalí, es va poder autentificar l’obra “El Naixement Intrauterí”.

Arran del programa espia Pegasus, creat per una empresa d’Israel, i que s’ha infiltrat a mòbils de polítics, periodistes i activistes, els pèrits adverteixen, que convé tenir precaució però amb mesura. No tothom té els suficients coneixements.

I insisteixen amb el fet de no exposar informació, ni fotografies innecessàries a les xarxes.

18/06/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris