X

El correfoc i Xanguito, plats forts del retorn de la revetla de Sant Joan a Palma

A les platges, un dispositiu especial de neteja i vigilància controlarà la festa

20/06/2022

El correfoc i Xanguito, plats forts del retorn de la revetla de Sant Joan a Palma

La música de Xanguito tancarà la revetla de Sant Joan a Palma, que després de dos anys sense celebrar-se, torna al Parc de la Mar. Cort i la Federació de Veïns de Ciutat han fet una crida a la participació, en aquesta festa que se celebra a Palma des de 1984.

250 dimonis, tres bèsties de foc i 117 quilos de pólvora participaran al correfoc. El programa també inclou tallers infantils, ballada popular i el pregó, que enguany serà reivindicatiu i a càrrec d’una dimònia.

Maribel Alcázar, presidenta de la Federació de Veïns de Palma, ha dit que des dels anys 80, la festa només s’ha aturat aquests dos anys de pandèmia  i ha remarcat que és una cita important a ciutat des del punt de vista cultural, festiu i identitari. Alberto Jarabo, regidor de Participació Ciutadana, ha explicat que Cort continua amb la recuperació de les “tradicions més emblemàtiques” i ha afegit que no hi ha dubte que la revetla de Sant Joan forma part de la identitat d’aquesta ciutat.

Enguany no hi haurà limitacions d’accés a les platges. Per garantir que la festa es desenvolupa sense incidents, Policia Local, Policia Nacional i Protecció Civil han organitzat un dispositiu especial de vigilància. També es reforçarà el servei de neteja, amb la instal·lació d’un centenar de contenidors de fems addicionals. A més, el servei especial de neteja d’EMAYA començarà a les 3 de la matinada, i no a les 6 com un dia habitual.

La revetla de Sant Joan de Palma té enguany un pressupost de 24.000 euros, 13.000 euros més que l’any 2019.

20/06/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris