X

Vidal demana que Balears pugui regular la venda d’habitatges a estrangers no residents

El senador autonòmic de Més per Mallorca ha reclamat que si el Govern central no posa en marxa la Llei de l'Habitatge, doni més competències al govern balear per regular el mercat

21/06/2022

Vidal demana que Balears pugui regular la venda d’habitatges a estrangers no residents

El senador autonòmic de Més per Mallorca, Vicenç Vidal, reclama que la nova Llei de l’Habitatge del Govern central limiti la venda d’habitatges a estrangers no residents. La ministra d’Agenda Urbana, Raquel Sánchez, reconeix que la tramitació de la nova llei s’endarrereix, però insisteix que el seu departament engega iniciatives per als ciutadans de les Balears, com els habitatges de protecció oficial de Son Busquets.

L’ecosobiranista ha lamentat que Balears continuï liderant l’increment de preus tant dels lloguers com dels de compra i que la compra per part dels estrangers no residents suposàs l’any passat el 30% de les operacions, el percentatge més alt de tot Espanya.

En aquest sentit, el senador ha recriminat a Podem que actuï com un “venedor de fum” i els ha demanat que “pressioni els seus socis i esmenes clares en aquest sentit”.

Segons Vidal, “és capital” la transferència a la comunitat autònoma dels habitatges de la SAREB, el suport financer per a les oficines antidesallotjament de Palma, així com una legislació “valenta” per posar en marxa la llei estatal de l’habitatge.

Vidal ha reclamat que si el govern central no poa en marxa la llei, permeti a Balears regular el preu del lloguer i frenar la venda als no residents.

21/06/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris