X

El SEPE es transformarà en l’Agència Espanyola de Feina

El Consell de Ministres ha aprovat l'avantprojecte de llei de la feina, que oferirà serveis personalitzats als usuaris

21/06/2022

El SEPE es transformarà en l’Agència Espanyola de Feina

El Consell de Ministres ha aprovat l’avantprojecte de llei de la feina, que transformarà l’actual servei públic de feina estatal, el SEPE, en una agència espanyola que oferirà serveis personalitzats tant per desocupats com a persones en actiu.

La vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha afirmat que la iniciativa té a veure amb l’atenció individualitzada “a la qual ja té dret el treballador”. Es posarà en marxa un expedient digital que “serà únic en el conjunt del país”, i es farà servir la intel·ligència artificial per determinar “la formació que necessiti complementar” cada usuari.

Decret anticrisi

L’executiu també ha aprovat l’avantprojecte de llei del sistema universitari, que pretén posar fi a l’infrafinançament de la Universitat i el deteriorament de les condicions laborals de les plantilles d’aquestes institucions. A més, a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres s’ha anunciat que dissabte l’executiu aprovarà de manera extraordinària el reial decret de mesures anticrisi pels efectes de la guerra a Ucraïna.

21/06/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris