X

Campionat d’Espanya de Ciclisme: tota la informació i els talls al trànsit rodat

Cala Millor, Sant Llorenç i Palma seran les tres localitats que tindran l'honor d'acollir les sortides i metes de les diferents proves d'aquest nacional

22/06/2022

Campionat d’Espanya de Ciclisme: tota la informació i els talls al trànsit rodat

Omar Fraile, campió d'Espanya en ruta./EUROSPORT

Aquest cap de setmana, des del divendres 24 de juny fins al diumenge 26, Mallorca acull el Campionat d’Espanya de Ciclisme. La Policia Local ha organitzat tot un dispositiu i ha advertit dels talls i les restriccions de trànsit que afectaran les barriades d’Establiments, Son Roca, sa Vileta, Son Rapinya, Son Flor, Son Serra i Son Ximelis.

  • Dia 24 de juny, a partir de les 16h, es tancarà el trànsit rodat al camí dels Reis, entre les rotondes del camí de la Vileta i el camí Jesús.
  • Dia 25 de juny, durant tot el dia, en el moment de la competició de les diferents categories, hi haurà restriccions d’accés i de sortida a totes les barriades.
  • Dia 26 de juny, durant tot el dematí en el moment de la competició de les diferents categories, hi haurà restriccions d’accés i de sortida a totes les barriades.

Per a dubtes i consultes s’ha habilitat un telèfon d’informació que és el 900 710 092 amb horari d’atenció de 7:30 a 14:00 del migdia.

En aquest campionat participen els nous campions nacional elit i sub-23, tant en contrarellotge com en línia. El basc Omar Fraile haurà de defensar el seu títol nacional a l’illa, que el 2020 ja va ser l’escenari triat per a la celebració dels Campionats d’Espanya en categoria júnior i màster.

La cita tindrà lloc el dia abans del Tour de França i reunirà les proves de fons i contrarellotge, tant d’homes com de dones, en les categories elit UCI, elit i sub-23.  S’espera la participació de les grans estrelles del ciclisme regional, com Enric Mas, Mavi García, Lluís Mas i Albert Torres.

Cala Millor, Sant Llorenç i Palma seran les tres localitats que tindran l’honor d’acollir les sortides i metes de les diferents proves d’aquest nacional.

El divendres 24 de juny arrencarà el nacional amb la disputa de les contrarellotges elit UCI-elit masculina, elit-sub-23 femenina i sub-23 masculina, que tindran sortida i meta a Cala Millor.

Palma serà l’encarregada de donar meta el dissabte 25 i el diumenge 26 de juny a totes les proves en línia; mentre que Sant Llorenç acollirà la sortida de la prova en línia elit i sub-23 femenina i Cala Millor, amb les proves en línia elit UCI-elit masculina i sub-23 masculina.

El campionat començarà el dijous, amb la presentació de llicències i amb les corresponents reunions prèvies a l’inici de la competició. Com és tradició, els títols contrarellotge seran els primers a posar-se en joc el divendres 24. Les dones elit i sub-23 competiran a partir de les 9 hores, els homes sub-23 ho faran des de les 10.30 hores, mentre que els corredors que pertanyen a les categories elit UCI i elit començaran a les 12.30 hores.

La disputa de les proves en línia arrencarà el dissabte 25 de juny amb la celebració de la ruta elit i sub-23 femenina, que rebran la sortida a les 9.35 hores. Durant la tarda del dissabte afrontaran la prova en línia els sub-23, que es posaran en marxa a les 16 hores. La prova en línia elit i elit UCI masculina tornarà a posar el diumenge el fermall amb una carrera que donarà principi a les 9.05 hores.

EL PROGRAMA DE LA COMPETICIÓ: 
DIVENDRES 24 DE JUNY:
1. Contrarellotge elit i sub-23 dones (Inici 9.00 h)/Contrarellotge sub-23 homes (Inici 10.30 h) (Cala Millor – Cala Millor) (21,5 km)
El Campionat d’Espanya de Carretera Elit-Sub23 de Mallorca 2022 començarà el divendres 24 de juny amb la disputa de tots els títols contrarellotges. Les dones elit-sub23 i els homes sub-23 competiran en un mateix recorregut de 21,5 quilòmetres amb sortida i meta a Cala Millor, i amb 230 metres de desnivell positiu. El tram més exigent de la crono el trobaran una vegada superin l’equador, poc abans d’arribar a Son Servera, on travessaran un tram que puja una mica, amb alguna rampa breu del 7%.
2. Contrarellotge elit UCI i elit homes (Cala Millor – Cala Millor) (38,5 km) (Inici 12.30 h)
Els ciclistes Elit UCI-Elit s’enfrontaran a un traçat de 38,5 km i 384 metres de desnivell amb sortida i meta també a Cala Millor i que compartirà la major part del seu recorregut amb els sub-23 i dones. La segona meitat de la crono estarà composta majoritàriament per un tram d’anada i tornada, sense corbes.
DISSABTE 25 DE JUNY: 
Prova de fons elit i sub-23 dones (Sant Llorenç – Palma) (136,5 km) (Inici 9:35 h)
El dissabte 25 de juny se celebraran les primeres proves en línia, en les quals les dones seran les protagonistes Elit-Sub23 i els homes sub23. Les primeres, rebran la sortida a Sant Llorenç i des d’allà afrontaran un primer tram de 92 km que les conduirà fins al circuit de Palma, de 21,8 km. Hauran de donar dues voltes abans de trobar la línia de meta. En aquest circuit trobaran un doble ascens al Coll de Sa Creu, d’uns 6 quilòmetres amb un pendent mitjà lleugerament superior al 5%, però que en alguns trams compta amb rampes que superen el 10%.
Prova fons sub-23 homes (Cala Millor – Palma) (164,3 km) (Inici 16.00 h)
L’escamot sub-23 masculí realitzarà un primer tram inicial una mica més llarg, de 98 quilòmetres, ja que la sortida s’efectuarà des de Cala Millor, per arribar al mateix circuit de Palma, sobre el qual realitzaran tres girs amb els seus respectius passos pel Coll de Sa Creu. Serà el jutge que decideixi el nou campió d’Espanya de la categoria.
DIUMENGE 26 DE JUNY: 
Prova de fons elit UCI i elit homes (Cala Millor-Palma) (186,1 km) (Inici 9.05 h)
El diumenge 26 de juny, el Campionat d’Espanya de carretera Elit-Sub23 finalitzarà amb la celebració de la prova en línia Elit UCI-Elit masculina, que com els sub23 agafaran la sortida des de Cala Millor per encarar el tram de 98 km que els conduirà fins a Palma. L’escamot Elit UCI-Elit donarà quatre voltes al circuit de Palma i, per tant, afrontaran en quatre ocasions la pujada al Coll de Sa Creu.
SEGUIMENT DEL CAMPIONAT: 
El Campionat de Ciclisme es podrà seguir a través del canal de Youtube de la Real Federació Espanyola de Ciclisme.

22/06/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris