X

Placers, pagesos i clients del Mercat de Santa Maria pateixen els efectes de la inflació

Han augmentat els preus tant per aquells que produeixen, com pels que venen i els que compren els productes de foravila

26/06/2022

Placers, pagesos i clients del Mercat de Santa Maria pateixen els efectes de la inflació

Entre la resignació i la por pel que pugui passar. Aquest és el sentiment que hem trobat al Mercat de Santa Maria en demanar per l’escalada d’augment de preus, inclosos els aliments. De fet, d’entre els pagesos, n’hi ha que afirmen que no saben quant de temps podran aguantar el negoci.

Diumenge de mercat a Santa Maria. Dia de fer la compra de queviures per a molts. Tomàtiga pel trampó. Formatge maonès. Síndria. Tot molt estiuenc. Tothom ha notat l’augment de preus.

N’hi ha que noten diferència entre comprar a Palma o a la resta de l’Illa. Fins i tot, asseguren que si a un mercat de la Part Forana és un poc més car, ho consenten perquè, diven, saben que és per un motiu real, perquè és feina feta a mà i amb esforç. A Palma, afegeixen, si pugen els preus és per altres motius.

Els pagesos defensen que el seu marge és ínfim. I, de fet, n’hi ha que veuen el futur ben magre. Afirmen que els preus per produïr augmenten, pel llum o gasoil principalment, i que la cosa no canvia, fins i tot n’hi haurà que hauràn de tancar i dedicar-se a altra cosa.

Clients i placers esperen reduir despeses en altres aspectes del seu dia a dia per poder anar tirant.

26/06/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris