X

Els grups polítics registren al Parlament la futura llei de pactes successoris

Les herències en vida es disparen un 161 % en només quatre anys a les Balears

04/07/2022

Els grups polítics registren al Parlament la futura llei de pactes successoris

Unanimitat entre tots els grups parlamentaris per regular les herències en vida. Una figura en auge a les Balears des del 2016. Aquest dilluns les formacions han registrat al Parlament una proposició de llei elaborada amb el Consell Assessor de Dret Civil de les Illes Balears.

La futura norma regula nous supòsits de pactes successoris. Per exemple, es podrà fer de padrins a nets, menors d’edat i discapacitats. També, ho podran fer els estrangers residents. A més, s’obre la porta a retractes i revocacions si els donants canvien d’opinió. La llei no canvia res en matèria d’impostos. Sí que es preveu que reduirà la litigiositat.

Només l’any 2020 es varen dur a terme 7.325  herències en vida a l’arxipèlag. Això suposa un increment del 161 % en quatre anys, ja que el 2016 es van realitzar 2.808 pactes successoris.

Tot apunta que la proposició de llei s’aprovarà en el proper període parlamentari que comença el mes de setembre. Serà per lectura única, perquè té el consens de totes les formacions parlamentàries.

04/07/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris