X

L’Aliança per l’Aigua i Aqualia animen la població d’Eivissa a beure aigua de l’aixeta per evitar plàstics d’un sol ús

Diuen que la qualitat ha augmentat molt amb la interconnexió de les dessalinitzadores

12/08/2022

L’Aliança per l’Aigua i Aqualia animen la població d’Eivissa a beure aigua de l’aixeta per evitar plàstics d’un sol ús

Molts ciutadans d’Eivissa consumeixen aigua embotellada perquè diuen que la de l’aixeta no té bon gust. Però, segons Aqualia, el 99 % dels consumidors podrien evitar-se aquesta despesa perquè, amb la interconnexió de les dessalinitzadores la qualitat ha augmentat molt. L’Aliança per l’Aigua anima la població que consumeixi aigua de l’aixeta per lluitar contra la contaminació per plàstics.

Consumir un litre i mig d’aigua embotellada cada dia pot tenir un cost per persona de gairebé 200 euros anuals. Les Illes n’encapçalen el consum a tot l’Estat espanyol, amb els residus plàstics que genera. Molts eivissencs no es refien de la que surt de l’aixeta per beure. Segons Aqualia, el 99 % dels consumidors d’Eivissa tenen aigua bona per beure, però tenim un record històric de quan no ho era. “L’aigua dessalinitzada és boníssima”, explica Pedro Puigdengoles, delegat d’Aqualia a les Illes Balears.

L’Aliança per l’Aigua anima la població a consumir aigua de l’aixeta per reduir els plàstics d’un sol ús. Es poden instal·lar filtres de carboni o sistemes d’osmosi per millorar-ne el gust, però el tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Santa Eulària, Javier Gómez, afirma que no és necessari perquè el clor s’elimina després d’unes hores.

A l’estiu, la qualitat descendeix perquè els 44.000 metres cúbics diaris que produeixen les dessalinitzadores no són suficients i s’ha de mesclar amb aigua de pou salinitzada. Tot i això, continua essent potable i, si no ho és, la companyia ho ha de comunicar, com ha passat a sa Caleta.

12/08/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris