X

Cala en Blanes continua amb el mateix estat de deixadesa i amb el mercat immobiliari aturat

Una situació que els veïns denuncien de manera reiterada. L'Ajuntament diu que són propietats privades en les quals no pot intervenir

01/09/2022

Cala en Blanes continua amb el mateix estat de deixadesa i amb el mercat immobiliari aturat

Les vendes immobiliàries a Menorca presenten enguany dades rècord amb més de 1.000 compravendes en els sis primers mesos de l’any. I en aquest context, el contrapunt: Cala en Blanes, a Ciutadella. Des de fa anys pengen desenes de cartells a locals buits. L’abandonament d’aquesta urbanització és denunciada de manera reiterada pels veïns. L’Ajuntament diu que són propietats privades en les quals no pot intervenir.

Cartells oxidats, vidres romputs, cortines abaixades, barreres i pintades a les façanes… Així es troben desenes de locals de Cala en Blanes. Si fa anys, aquests establiments havien format part de la vida comercial de la urbanització, ara el seu abandonament és part del seu paisatge. Eren restaurants, botigues, cafeteries. Fins i tot, centres comercials sencers que es van obrir fa més d’una dècada, no van funcionar, i des de llavors estan tancats… sense que ningú no s’interessi per reflotar-los i muntar-hi un negoci.

Una situació d’abandonament a la urbanització, que s’uneix als locals, cases i apartaments que estan -des de fa anys- ocupats i que generen inseguretat als vesins. Diuen que estan cansats d’aquesta situació i demanen ajuda urgent a l’administració per millorar la imatge de la urbanització.

L’Ajuntament assegura que, en tractar-se de propietats privades, no poden fer-hi res i tenen les mans fermades. Devers 2.500 persones viuen a Cala en Blanes durant tot l’any. Una xifra que, durant l’estiu, es quadruplica… fins a superar les 10.000 persones.

01/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris