X

Plors i jocs en l’inici d’un curs infantil marcat per la gratuïtat de 2 a 3 anys

Els convenis per posar en marxa la gratuïtat encara no estan firmats. A Balears, prop de 10.000 infants d'entre 0 i 3 anys han estat escolaritzats

01/09/2022

Plors i jocs en l’inici d’un curs infantil marcat per la gratuïtat de 2 a 3 anys

El primer de setembre marca l’inici del curs escolar, tot i que a la pràctica només els centres d’educació infantil inicien les classes. En el cas de Mallorca, bona part de la setantena d’escoletes privades posen en marxa la maquinària, incorporant alguns infants nous, sovint entre plors.

Na Vessi, mare de n’Elif, el deixa per primera vegada només durant mitja hora. I ho fa contenta, en veure que el seu fill no plora. Però, en recollir-lo, constata que té la cara plena de llàgrimes. Els inicis no són fàcils.

Des de l’inici de curs i fins al pròxim dia 12, va començant el període lectiu per a tots els centres d’educació infantil. En total, a Balears, prop de 10.000 infants d’entre 0 i 3 anys són escolaritzats.

Una de les novetats d’enguany és la gratuïtat de les 4 hores lectives del curs de 2 a 3 anys, en els centres públics i els de la xarxa complementària. No obstant això, encara no s’han firmat els convenis per posar-ho en marxa. La Federació d’entitats locals, la Felib, ja en té l’esborrany i es tornarà a reunir amb la Conselleria d’Educació a principis de la setmana que ve.

01/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris