X

Detinguts sis homes en un dispositiu policial contra quatre punts de venda de drogues a Palma

No es descarten futures detencions

04/09/2022

Detinguts sis homes en un dispositiu policial contra quatre punts de venda de drogues a Palma

Policia Nacional, en col·laboració amb Policia Local, ha detingut sis homes com a presumptes autors d’un delicte de tràfic de droga i pertinença a grup criminal, en el marc d’un operatiu contra el tràfic de drogues en el barri de Camp Redó, a Palma.

Segons ha informat la Policia Nacional en una nota de premsa, el Grup II Udyco-Estupefaents ha liderat una nova operació contra la venda de marihuana, haixix i cocaïna, en quatre immobles, en la qual s’ha detingut sis homes com a presumptes responsables d’un delicte de tràfic de droga i pertinença a grup criminal.

L’operació ‘Vulcano III’ en la seva fase II realitzada al febrer d’enguany va confirmar l’existència d’un grup de persones que de manera ininterrompuda comercialitzava amb diverses substàncies estupefaents en el barri palmesà de Camp Redó. No obstant això, la intervenció policial no va posar punt final a les activitats il·legals relacionades amb les drogues, ja que, poques setmanes després, les informacions sobre la reactivació de diversos dels punts desmantellats tornaven a provocar el trànsit de persones amb clars trets de compradors.

De la mateixa manera es va constatar l’augment de consum de substàncies estupefaents i els problemes derivats d’aquest, com a augment de la sensació d’inseguretat. Els agents van retornar llavors al barri i van aconseguir identificar quatre immobles com els generadors de la presència de drogues en el barri. En concret, tres d’ells actuarien com a punts de drogues especialitzats. Un d’ells en marihuana, el segon en haixix encara que supliria l’absència de marihuana del primer en moments puntuals i el tercer dedicat a la cocaïna. També es va poder constatar com els compradors es comptaven per desenes cada dia, consumint alguns d’ells les substàncies en les proximitats del barri.

Constatada la informació, la recerca va ser comunicada a l’Autoritat Judicial competent qui va autoritzar les pertinents entrades i escorcolls en els quatre immobles. La comitiva judicial i policial, composta per gairebé mig centenar d’agents, va irrompre en el barri la passada tard del dijous. En el lloc els agents van procedir a la detenció de sis homes de diferents edats -cinc persones espanyoles i una d’origen alemany.

Així mateix, es van ratificar els indicis apuntats, intervenint diferents substàncies estupefaents, com ara marihuana, haixix i cocaïna. A més, es van intervenir diners en metàl·lic i elements necessaris per al dosatge de les drogues.

Finalment, cal destacar que en un dels domicilis els policies van trobar diversos elements de dubtosa procedència que van ser traslladats al grup de Robatoris, que es farà càrrec de la recerca, i no es descarten futures detencions.

04/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris