X

Les estrelles del Ciutat de Maó ja són a Menorca

Marc Gasol, Aíto García Reneses, Pedro Martínez, Dani Pérez, protagonistes d'un torneig amb essència ACB; l'Hestia Menorca, motivat en l'estrena davant la seva afició

09/09/2022

Les estrelles del Ciutat de Maó ja són a Menorca

A les cinc del capvespre, les expedicions del Bàsquet Girona, el Baxi Manresa i el Gran Canària han aterrat a Menorca. Són els tres equips d’ACB que jugaran a partir d’aquest dissabte el torneig Ciutat de Maó, juntament amb l’organitzador, l’Hestia. Els equips han arribat amb totes les seves estrelles, a la pista i a les banquetes, i algunes molt vinculades a Menorca: Marc Gasol, Aíto García Reneses, Pedro Martínez o Dani Pérez, entre d’altres. La febre pel bàsquet s’ha tornat a desfermar a l’illa i ja són més de dues mil les entrades que s’han retirat en taquilla.

Damunt les set, una representació dels quatre equips han participat de l’acte de benvinguda, la presentació del torneig, que ha acollit la fortalesa de La Mola. El president Oriol Segura ha obert l’acte, en el qual també hi han participats diferents representants de les institucions públiques.

Una posada en escena d’alt nivell, la que tindrà l’Hestia Menorca aquest cap de setmana davant la seva afició. Per aquesta nova edició del torneig Ciutat de Maó, el club de Bintalfa ha fermat un quadrangular amb tres equips de l’ACB: l’il·lusionant projecte del Bàsquet Girona, liderat a la pista per tot un campió de l’NBA amb Toronto Raptors i doble campió del món amb la selecció espanyola, parlam de Marc Gasol, i des de la banqueta per Aíto García Reneses; el Baxi Manresa amb dos vells coneguts de l’afició menorquina, el tècnic Pedro Martínez i el base Dani Pérez; i el sempre competitiu Gran Canària, dirigit ara per Jaka Lakovic.

El quadrangular es jugarà en format de semifinals, la primera demà a les sis del capvespre entre el Gran Canària i el Bàsquet Girona, i a continuació s’enfrontaran l’Hestia Menorca i el Baxi Manresa. Diumenge es jugaran els partits pel tercer lloc i a continuació la final, en idèntic horari.

L’afició menorquina tindrà demà la primera presa de contacte amb el nou projecte que dirigirà Javi Zamora, per segona temporada completa consecutiva. Moltes cares noves a la plantilla 2022/2023, de fet del curs anterior continuen quatre jugadors: Pablo González Longarela, Diego Alderete, Álex Tamayo i Pablo Suárez… Aquesta setmana s’ha incorporat el pivot austríac, d’origen croat, Josip Popic, i la resta també són rostres nous, els noms dels quals s’hauran d’aprendre els seguidors: des dels base Álvaro Sanz i l’internacional xilè Nacho Arroyo, aquest cedit per l’Estudiantes; com també arriben en qualitat de cedits els exteriors Pol Molins i Luis García, del Girona i el Betis, respectivament; i a les posicions més pròximes a la cistella, Zamora compta amb el canari Joshua Tomaic i el francès Maxime Yomi. A aquests noms cal afegir Slava Kravtsov, l’ex NBA i ACB ucrainès ha demanat l’Hestia poder realizar la pretemporada per posar-se en forma. En tot cas, des del club no es descarta que Kravtsov se sumi al projecte menorquí.

A títol d’anècdota, apuntar que Molins jugarà el torneig amb el Girona, ja que en l’acord de cessió entre els clubs, figura que el jugador del Masnou faci la pretemporada amb el club gironí.

09/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris