X

Les Cossieres de Son Sardina tornen a ballar com abans de la pandèmia

Molta emoció entre els sardiners que enguany tornen a gaudir com al 2019

11/09/2022

Les Cossieres de Son Sardina tornen a ballar com abans de la pandèmia

Dimoni preparat i cossieres a peu de carrer. Així despertava avui el poble de Son Sardina amb els balls de les cossieres. És un dels pocs pobles on tots els cossiers són dones, una tradició que té 41 anys.

Segons conta la cossiera Joana Verd, tot va ser iniciativa de dos veïns del poble que al moment de ajuntar un grup de balladors es van trobar que els homes no s’animaven a participar. D’aquesta manera es va crear un primer grup de dones i amb el temps ha esdevingut tradició que els cossiers de Son Sardina siguin només dones. Al ball, cada figura té una funció. El dimoni representa el mal, la dama representa el bé i les cossieres s’encarreguen de protegir-la davant el dimoni.

Precisament, enguany, la dama ha estat Coloma Molias, que representava aquest paper per primera vegada. L’emoció de la gent ha crescut durant el ball de l’oferta a l’església, i és que era la primera vegada que es feia l’itinerari tradicional d’ençà de la pandèmia. Enguany, les cossieres han tornat a representar dues de les novetats que varen introduir abans de la pandèmia, el ball del Cós i el Ball del vuit que han fet de cloenda a una jornada plena d’emoció.

11/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris