X

Carles III es compromet amb el benestar dels habitants d’Irlanda del Nord

El rei ha visitat aquesta regió del Regne Unit amb la seva consort Camil·la i ha promès que seguirà l'exemple d'Elisabet II

13/09/2022

Carles III es compromet amb el benestar dels habitants d’Irlanda del Nord

El rei Carles III ha visitat dimarts Irlanda del Nord acompanyat de la seva consort Camil·la. Allà ha promès que seguirà l’exemple de la seva mare i que treballarà per assegurar el benestar de tots els habitants d’aquesta regió del Regne Unit.

Multitudinària rebuda per a Carles III i la seva consort a les portes del castell d’Hillsborough, a Belfast, a Irlanda del Nord. És la primera visita que realitza a aquest territori del Regne Unit des que va ser proclamat rei dissabte i aquí ha promès seguir l’exemple de la seva mare, Elisabet II, i lluitar pel benestar dels habitants d’aquest territori: “Ara, amb aquest exemple brillant i amb l’ajuda de Déu, prenc la decisió de buscar el benestar de tots els habitants d’Irlanda del Nord”.

En aquest sentit, Alex Maskey, el president de l’Assemblea d’Irlanda del Nord, un polític històric de l’IRA i del Sinn Féin, ha tingut paraules d’agraïment per la tasca acomplerta per la reina Elisabet en la consecució de la pau a la zona. Maskey ha dit que la reina “no va ser una observadora llunyana” de la transformació i el progrés de les relacions “dins i entre aquestes illes”. També ha afirmat que “ella personalment” va demostrar com els actes individuals de lideratge positiu poden ajudar a “trencar barreres i fomentar la reconciliació”.

Capella ardent

El rei s’ha traslladat després a la catedral de Santa Anna de Belfast, on s’ha celebrat una missa en memòria de la reina Elisabet. Per cert, que la capella ardent de la reina a Edimburg, a Escòcia, ha rebut més de 26.000 visites en un dia, abans que el fèretre fos traslladat a Londres.

13/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris