X

El seguici fúnebre recorr Londres des de Buckingham fins a Westminster

Milers de ciutadans ja han començat la capella ardent per donar el darrer adéu a la reina Elisabet II

14/09/2022

El seguici fúnebre recorr Londres des de Buckingham fins a Westminster

Sonoritat potent i commovedora per donar el sus al seguici fúnebre a les portes del palau de Buckingham. El taüt de la reina Elisabet II ha estat escortat pel seu fill, el rei Carles III, els germans del monarca i els prínceps Guillem i Enric. Davant de l’atenta mirada de milers de ciutadans, el seguici ha recorregut a peu la distància entre la residència reial i el Parlament, on el cos de la reina romandrà fins dilluns, quan serà finalment enterrat.

L’arquebisbe de Canterbury, Justin Welby, ha oficiat una missa en memòria de la difunta. Després, la família reial ha abandonat Westminster en vehicle. A partir d’aquest moment, ha estat el torn de la ciutadania. “Ella va ser el rerefons de tota la nostra vida“, ha dit una de les persones que ha visitat el fèretre. “Així que vam pensar que havíem de ser aquí per acomiadar-nos d’ella”, ha afirmat una altra dona.

Cues d’hores

Les autoritats esperen que milers de ciutadans passin per allà fins dilluns dematí, per acomiadar-se de qui va ser reina dels anglesos durant setanta anys. Es preveuen cues de més de 30 hores. Tot i això, els presents han afirmat que no els importa haver d’esperar: “És un petit sacrifici per tot el que ha fet per nosaltres”, ha dit un home a les portes de Westminster.

14/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris