X

Així han descobert un pou de 250 anys davall l’antic teatre Salon des Castell

Les prospeccions arqueològiques valoren les restes de les primeres cases del poble d'època britànica

15/09/2022

Així han descobert un pou de 250 anys davall l’antic teatre Salon des Castell

La càmera d’IB3 ha pogut enregistrar l’instant de la descoberta més important fins al moment. Els arqueòlegs esperaven trobar una tercera cisterna d’època britànica, segurament més gran que les anteriors… però no ha estat així. Davall les pedres, al peu de l’escala, els obrers han destapat un pou de més de 10 metres de profunditat.

L’Ajuntament des Castell va comprar fa dos anys l’antic teatre Salon, un edifici construït a mitjans segle XIX damunt les primeres cases del poble, fundat el 1771 amb el nom britànic de George Town. La seva rehabilitació ha permès als arqueòlegs dur-hi a terme una prospecció del subsol: primitives canalitzacions i soterranis amb algunes restes d’objectes quotidians; per exemple olles amb l’esmaltat característic de la ceràmica procedent de França i València… i una petxina d’ostra del port de Maó, consumida farà 250 anys. Les restes també revelen la distribució d’antics depòsits que servien per emmagatzemar-hi vi, probablement de les fructíferes produccions dels rodols del municipi des Castell.

Les troballes es valoraran i determinaran la rehabilitació final del teatre, un edifici carregat d’història i d’històries que reclamen ser reivindicades.

15/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris