X

Jinping convida Putin a “liderar junts aquest món canviant”

Els dirigents xinès i rus s'han trobat a l'Uzbekistan, on s'ha celebrat la cimera de l'Organització de Cooperació de Xangai

15/09/2022

Jinping convida Putin a “liderar junts aquest món canviant”

Cimera de l'Organització de Cooperació de Xangai a Uzbekistan./EFE/ALEXANDR DEMYANCHUK

Els presidents de Rússia i de la Xina,Vladímir Putin i Xi Jinping, es reuneixen aquest dijous a Samarcanda, a l’Uzbekistan, en el que és el primer viatge del president xinès des de l’inici de la pandèmia. L’objectiu d’aquesta trobada, a la cimera de l’Organització de Cooperació de Xangai, és calibrar la proximitat d’ambdós socis, una relació clau sobretot per a Rússia, ja que la Xina s’ha convertit en el seu principal soci diplomàtic i comercial.

Els dos dirigents han estat rebuts pel president d’Uzbekistan, en una cerimònia amb balls i música. El president xinès ha mantingut fins ara una posició neutral respecte de la guerra a Ucraïna i no ha donat suport material ni suport bèl·lic al Kremlin.

Així mateix, Xi Jinping ha convidat al president rus, Vladímir Putin, a liderar un món canviant per aconseguir un desenvolupament estable i positiu. “Davant els grandiosos canvis dels nostres temps en l’àmbit mundial, mai vistos abans en la història, estam disposats amb els col·legues russos a servir d’exemple com a potències mundials responsables i a jugar un paper de lideratge, per conduir aquest món canviant a una trajectòria de desenvolupament estable i positiva”, ha dit Xi durant la reunió a la ciutat uzbeka.

15/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris