X

‘101 relatos de la enfermería’ vol fer veure que elles també tenen cura de la part emocional del pacient

Hi han escrit quatre professionals que treballen a Mallorca i l'han presentat aquest dijous a Palma

15/09/2022

‘101 relatos de la enfermería’ vol fer veure que elles també tenen cura de la part emocional del pacient

L’antologia 101 relatos de la enfermería recull cent-un relats literaris escrits per infermers i infermeres d’arreu de l’estat. Entre ells, quatre professionals de les illes: Francis Merchán, Kika JaumeAntonia PradesSoledad Gallardo. El va impulsar, des de Madrid, la infermera Ana María Ruiz amb la idea de fer veure que elles també tenen cura de la part emocional del pacient. I són capaces de fer-ho a través de les lletres i la cultura.

El llibre, afirma Ruiz, combina narrativa històrica amb aquesta part “emocional que ens fa sentir al lloc on vol l’autor, com pot ser un llit d’hospital on algú li dona una mà o alguna història real novel·lada”. Amb tot, afirma que amb el recull, els lectors “riurem, plorarem, ens emocionarem i passarem bones estones”.

Hi ha relats de tota classe. Alguns estan basats en les seves pròpies vivències, mentre que d’altres són relats històrics. Per exemple, la directora de l’Hospital d’IncaSoledad Gallardo, va escriure sobre Susana Oniega, “la infermera que va rebre el cos del Che Guevara“. O bé la doctora en Psicologia i professora a la UIB, Antonia Pades, que narra els “sentiments i desenllaç del relat”.

Tots els beneficis van destinats a causes socials.

15/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris