X

El TSJIB tomba la taxa de terrasses que pagaven els restauradors de Llucmajor

L'Ajuntament va canviar el criteri per calcular la taxa i el tribut es va encarir un 400 %

23/09/2022

El TSJIB tomba la taxa de terrasses que pagaven els restauradors de Llucmajor

El Tribunal Superior de Justícia de Balears tomba l’ordenança que encaria les taxes que pagaven els restauradors de Llucmajor per les seves terrasses.  La lluita dels empresaris va començar el 2018, quan els varen aplicar una taxa per les terrasses que multiplicava per quatre el preu que havien pagat fins llavors. La revisió es va fer d’acord amb una ordenança del 2017, la qual deia que la taxa s’havia de calcular tenint en compte només els metres quadrats de la terrassa.

Anteriorment, s’aplicava una fórmula mixta i també es comptaven les taules i cadires que hi havia en aquest espai. Els jutges anul·len aquesta resolució, perquè es va aprovar sense aportar-hi un estudi econòmic. L’advocat dels restauradors, Sebastià Rubí, diu que aquest estudi és el que ha d’indicar quin és el criteri correcte per calcular la taxa.

L’Ajuntament defensa el sistema emprat per calcular la taxa

L’Ajuntament recorda que la taxa d’ocupació de la via pública no s’està cobrant des del 2020 i avança que no es tornarà a pagar fins que tot estigui clar. El batle, Éric Jareño, també destaca que, tot i que anul·la l’ordenança, la sentència diu que l’actual sistema de càlcul s’adequa més a la realitat que l’anterior.

23/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris