X

Antònia Font, amb quatre nominacions, líder per la final popular dels Premis de la Música Balear

Aquest dimecres se celebra la gala que organitza Enderrock i l'OCB i que podreu seguir a IB3

02/11/2022

Antònia Font, amb quatre nominacions, líder per la final popular dels Premis de la Música Balear

Antònia Font, amb quatre nominacions, lidera la llista d'aspirants als premis per votació popular.

Amb quatre nominacions populars a millor artista, cançó, directe i disc – i dos premis també de la Crítica al seu Un minut estroboscòpica: millor vinil pop-rock i de l’any, Antònia Font té guanyat d’entrada el protagonisme de la cinquena gala d’entrega dels Premis de la Música Balear que se celebra aquest dimecres a les 20.00 hores al teatre Principal de Palma, organitzat conjuntament el Grup Editorial Enderrock i l’Obra Cultural Balear, i que podreu seguir en directe per IB3 Ràdio i IB3.org

Però n’hi ha més. Molts més. Cabot, Maria Hein i Xanguito també pugnen amb un 3-2-2 quant a nominacions que inclouen disc, directe i cançó, pel primer; i disc i artista, pels altres dos. Tampoc no faltaran els guardons especials: tornarem a veure plegats damunt l’escenari els Ja t’ho diré, que recolliran el Premi Enderrock d’Honor, mentre el pianista Agustí Fernández serà reconegut amb el guardó a la seva trajectòria abans d’oferir una actuació antològica de la seva obra de cinquanta anys en els registres del jazz i les músiques improvisades. Carme Castells, de la Fundació Mallorca Literària, rebrà l’Enderrock -OCB a la personalitat que ha contribuït a la difusió de la música i la poesia.

La gala també servirà per estrenar en directe les cançons d’alguns dels artistes balears més representatius: el grup de fusió i mestissatge Xanguito (Gas!), la cantautora folk menorquina Anna Ferrer (Voldria lo que voldria); el duet de cançó d’autor Maria Hein i Marga Rotger, (Gota entre gotes); la banda indie-pop Da Souza (24/7); la cantant pop marratxinera MDMAR (Me vull amb tu); la jove veu Clodine (Everest); la reveladora formenterenca Mireia (Piga) i l’artista folk de Felanitx Mar Grimalt (Espurnes i coralls).

Tot plegat, l’exemple d’una oferta musical “de primer nivell”, en paraules de Lluís Gendrau, director editorial del Grup Enderrock que també s’ha referit a l’estrena com escenari de la gala d’entrega dels premis, del Teatre Principal de Palma en substitució del Xesc Forteza on s’ha celebrat en les quatre edicions anteriors.

“Cada vegada hi ha més públic, més participants, més referències… El Principal ofereix més aforament i més visibilitat, els artistes que surtin premiats tendran un altaveu major”, ha deixat dit Gendrau als micròfons de l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio. “El relleu generacional està assegurat i té veu de dona”, ha afegit tot destacant, per exemple, el debut de la formenterenca Mirèia.

Antònia Font

El cap visible de la revista Enderrock s’ha referit igualment a la importància del retorn a l’escena musical dels mallorquins d’Antònia Font, un grup “referencial i pioner” que ha tornat “per la porta gran” fent que la gent “s’emmiralli en ells i en vulgui seguir el camí… Tenen una responsabilitat molt important”.

02/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris