X

El fort vent de Denise deixa un centenar d’incidents a les Illes: caiguda d’arbres i despreniments d’elements urbans

L'avís groc per fortes ratxes de vent es desactivaran a les tres del capvespre a Mallorca, a les sis a Menorca, i a mitjanit a Eivissa i Formentera

22/11/2022

El fort vent de Denise deixa un centenar d’incidents a les Illes: caiguda d’arbres i despreniments d’elements urbans

Platja de Can Pere Antoni, a Palma, ahir capvespre.

A Mallorca, 76 incidents, prop d’una trentena a Palma; 10 a Eivissa, quatre a Menorca i dos a Formentera. És el balanç a les 10.00 hores dimarts per la tempesta Denise a les Illes, segons ha informat el servei d’Emergències de l’112. S’han registrat ratxes de fins a 135 quilòmetres per hora a Alfàbia, 111 a l’Aeroport de Menorca i 109 a la Savina, a Formentera.

Sobretot, ha dit la tècnica de guàrdia Empar Benlloc, a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio, es tracta de “caiguda d’arbres (una cinquantena) i despreniments d’altres elements urbans (25)” i els municipis més afectats han estat Palma, Llucmajor i Sant Joan de Labritja. A Algaida i Cala d’en Bou, a Eivisssa, també hi ha hagut incidents, així com al Murtar, a Maó.

Veïnats de municipis com Alaró i Marratxí han quedat sense llum durant tota la nit. També se n’ha vist afectada la xarxa elèctrica a Algaida i a Sant Antoni de Portmany, segons el visor d’incidències d’Endesa.

Els Bombers de Mallorca han atès una desena d’incidents per caiguda d’arbres i tres més per cablejat de llum. A més, han hagut de fer un rescat a la muntanya.

Per mor del temporal marítim han quedat tancats els ports de la Savina i de Ciutadella. Després de prop de 24 hores, han tornat a reobrir-se al trànsit marítim.

El mal temps també ha afectat la circulació a trams de 12 carreteres de Mallorca, segons el Consell. A hores d’ara, però, han quedat reobertes al trànsit, tot i que es recomana precaució perquè en alguns trams hi queden desperfectes. En la majoria dels casos s’ha tractat de caiguda de branques i arbres que s’han resolt “ràpidament amb la intervenció dels Bombers”.

Es demana precaució, evitar conduir el nostre vehicle particular i usar el transport públic; mantenir-se allunyat de penyasegats i espigons, tancar portes i finestres i retirar objectes dels balcons i cornises susceptibles de caure al buit. Igualment, si som a fora vila, mantenir-se al marge de murs i arbres grans, i de torres de l’estesa elèctrica.

La situació millorarà les pròximes hores

La situació s’anirà normalitzant a mesura que avanci el dia. L’alerta taronja per mala mar ha passat a groga, que es mantendrà activa fins a la mitjanit a Mallorca i fins a les sis del capvespre a Eivissa. L’avís groc per fortes ratxes de vent es desactivaran a les tres del capvespre a Mallorca, a les sis a Menorca i a mitjanit a Eivissa i Formentera.

L’Ajuntament de Palma ha tancat avui matí els accessos al bosc de Bellver amb motiu de l’avís groc per forts vents. Es recomana extremar les precaucions, evitant el pas per aquelles zones on existeix arbrat i palmeres de grans dimensions.

22/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris