X

Condemna majoritària dels partits parlamentaris a la desqualificació masclista d’una diputada de Vox contra la Ministra d’Igualtat

Durant el debat dels pressuposts de l'Estat, Carla Toscano va fer al·lusió a la relació d'Irene Montero amb Pablo Iglesias

24/11/2022

Condemna majoritària dels partits parlamentaris a la desqualificació masclista d’una diputada de Vox contra la Ministra d’Igualtat

Membres de gairebé totes les formacions polítiques amb representació parlamentària han condemnat la desqualificació masclista de la diputada de Vox Carla Toscano de la ministra d’Igualtat, Irene Montero, durant el debat dels pressupostos al Congrés dels Diputats.

“S’ha de tenir la cara de ciment armat per insultar professionals que han passat anys de la seva vida estudiant dret i una oposició, quan l’únic mèrit que té vostè és haver estudiat en profunditat Pablo Iglesias”, ha dit Toscano des de la tribuna d’oradors en relació a les crítiques de Montero als jutges en l’aplicació de la Llei de garanties per la llibertat sexual i la seva exparella i exvicepresident del Govern Central.

“Senyoria, li prego que retiri la referència que ha fet a la ministra sobre la seva relació personal amb Pablo Iglesias”, ha reaccionat el vicepresident primer de la Cambra, el socialista Alfonso Gómez de Celis, que en aquell moment dirigia la sessió.

“Violència política”

La política d’Unides Podem i impulsora de la iniciativa legislativa del ‘només sí és sí’ ha qualificat de “violència política” les paraules de Toscana i ha sol·licitat que quedin registrades en el diari de sessions perquè en quedi constància i “després de mi, no en vengui cap altra”. La majoria del Congrés ha mostrat el seu suport a la ministra amb un llarg aplaudiment.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha condemnat l’acte a través de les xarxes socials. També ho ha fet el president Govern central, Pedro Sánchez.

De l’altra banda, Marga Prohens, presidenta del PP de Balears, també ha reprovat les paraules de la política de Vox, tot argumentant “els atacs personals sempre sobren, basten els arguments polítics per demanar la dimissió de Montero”. De fet, abans de la intervenció de Vox, Prohens va fer aquesta petició de renúncia dins l’hemicicle.

24/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris