X

El Govern denunciarà davant Fiscalia les presumptes amenaces a la docent de La Salle

L'Executiu condemna els insults i les amenaces de mort que ha rebut la professora i la seva família durant aquests dies, d’ençà que es varen conèixer els fets sobre la retirada d'una bandera d'Espanya en una aula d'aquest col·legi concertat

28/11/2022

El Govern denunciarà davant Fiscalia les presumptes amenaces a la docent de La Salle

El Consell de Govern ha aprovat aquest dilluns instar l’Advocacia de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears a interposar una denúncia a la Fiscalia de les Illes en relació amb les presumptes amenaces que ha patit una professora del centre concertat La Salle de Palma, que podrien ser constitutives de delicte. Unes amenaces que van arribar després que uns alumnes van voler penjar una bandera d’Espanya amb motiu del partit del Mundial de la selecció de futbol i la professora va demanar retirar-la complint amb la normativa del centre, segons el col·legi.

El Govern condemna els insults i les amenaces de mort que ha rebut la docent i la seva família durant aquests dies, d’ençà que es varen conèixer els fets. A les xarxes socials, la docent i la seva família també han estat objecte de vexacions. Amb tot, independentment de les actuacions que dugui a terme la Inspecció Educativa, a instàncies de la Conselleria d’Educació, per aclarir els fets, és evident que l’assetjament, els atacs i les amenaces rebudes per una docent d’un centre educatiu de les Illes Balears són intolerables i no es poden passar per alt, atesos els termes en què s’han produït.

És per això que des del Govern s’insta l’Advocacia de la Comunitat Autònoma a presentar una denúncia davant la Fiscalia per les presumptes amenaces a una docent i que poden ser constitutives d’un delicte. Els docents de les Illes Balears han de ser respectats i protegits per aquest Govern perquè puguin exercir la seva tasca docent de manera lliure.

Per la seva banda, el conseller d’Educació, Martí March, ha reiterat el suport a la docent de La Salle: “No podem acceptar aquest tipus d’insults i amenaces”. El conseller d’Educació afirma que Inspecció ja treballa amb el centre educatiu per esclarir els fets.

28/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris