X

Fi al pacte del PP, El Pi i Ciutadans a l’Ajuntament de Sant Antoni

El batle, Marcos Serra (PP), ha destituït el tinent de batle Joan Torres (El Pi), que va votar en contra dels pressupostos per 2023

01/12/2022

Fi al pacte del PP, El Pi i Ciutadans a l’Ajuntament de Sant Antoni

Joan Torres (PI-Proposta per Eivissa), José Ramón Martín (C's) i Marcos Serra (PP) quan tancaren l'aliança a Sant Antoni de Portmany

El batle de Sant Antoni de Portmany, Marcos Serra (PP), ha destituït el seu soci de Govern i tinent de batle Joan Torres (PI-Proposta per Eivissa), després que votà en contra dels pressupostos. L’altre soci de Govern per Ciutadans, José Ramón Martín, ha manifestat que presentarà la seva dimissió davant la situació “esperpèntica” viscuda. Així es desfà el tripartit que governava a l’ajuntament.

Torres va condicionar el seu vot favorable a què Serra es comprometés per escrit a posar en marxa quatre acords de plens anteriors abans del 31 de gener. A més, diu que els pressupostos no han estat consensuats: “no hi ha hagut intenció de consens, no s’ha convocat cap de les reunions que he demanat per consensuar amb els socis”. El batle insisteix amb l’acceptació implícita dels comptes municipals per part del fins ara aliat: “va ser a la presentació i en cap moment va dir que hi estàs en contra”.

C’s expedientarà Martín

Ciutadans ha anunciat l’obertura d’un expedient disciplinari contra el seu regidor Martín per haver pres una decisió “unilateral” en contra de la voluntat del partit, en paraules del coordinador a les Pitiüses. El fins ara tinent de batle ha defensat la seva “lleialtat” amb la formació fins que no s’han donat les circumstàncies polítiques actuals al consistori portmanyí.

El problema més immediat és que no s’aconsegueixin aprovar els pressupostos de 2023 i s’hagin de prorrogar els d’enguany. Segons el batle Marcos Serra, això suposarà, entre altres qüestions, que algunes associacions i entitats com Càritas es quedin sense les subvencions. També cauran inversions i la contractació de nou personal.

Els opositors PSIB i Podem no descarten acabar donant suport als pressupostos però primer volen estudiar-los amb calma. “En deu minuts no podem decidir el nostre suport a uns comptes de 31 milions”, matisava el portaveu socialista Simón Planells.


Crisi política a Sant Antoni: el regidor Joan Torres, soci de govern, vota en contra dels pressuposts

01/12/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris