X

Com ha alterat el Mundial la convivència a les aules: partits als mòbils i guerra de banderes

La Salle no és l'únic centre que ha retirat banderes. Porreres n'és un exemple

10/12/2022

Com ha alterat el Mundial la convivència a les aules: partits als mòbils i guerra de banderes

En l’àmbit educatiu, el Mundial ha estat protagonista en les darreres setmanes a les aules, on s’ha colat a traves dels mòbils i els ordinadors. A més, la de La Salle, no ha estat la única bandera que s’ha retitat als centres educatius, que en alguns casos aïllats, han vist amenaçada la convivència…és el cas de l’institut de Porreres, on gairebé un centenar dels alumnes són d’origen magrebí.

Setmana atípica amb fins a tres dies festius a l’IES de Porreres en un mes encara més atípic marcat pel Mundial de futbol que ha entrat a les aules i que, en algun cas, ha alterat la convivència. Aquí, dels 560 alumnes, el 15% són d’origen magrebí, ens recorda el director del centre i president de l’Associació de Directius de Secundària de Mallorca, Joan Ramon Xamena Vidal.

No és l’únic centre, ens assegura Xamena, que ha retirat banderes, però el que va transcendir va ser un, el de La Salle. A l’STEI, que fa pocs dies ha revalidat la majoria com a sindicat majoritari de l’ensenyament públic, els preocupa la instrumentalització política i recorden que als centres públics les incidències s’han reconduït sense grans problemes.

Amb el Mundial a punt d’acabar, les escoles també enfilen els darrers dies abans de l’aturada de Nadal.

10/12/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris