X

IB3 Televisió emet aquest dissabte ‘El ventre del mar’, de Villaronga, en una programació especial d’homenatge al creador mallorquí

S'emetrà un 'Zoom' amb entrevistes a amics i companys de feina que dibuixen el perfil d'un cineasta de culte a Espanya i Europa

27/01/2023

IB3 Televisió emet aquest dissabte ‘El ventre del mar’, de Villaronga, en una programació especial d’homenatge al creador mallorquí

‘Zoom’ dedica el programa d’aquest dissabte al director mallorquí Agustí Villaronga, que va morir a Barcelona diumenge passat amb 69 anys.

El programa recull entrevistes a amics i companys de feina que dibuixen el perfil d’un cineasta de culte a Espanya i Europa. Villaronga va imprimir un segell propi a les seves creacions, un cinema en què es mesclen la poètica i la cruesa de personatges portats al límit de la condició humana que exploren l’origen del mal i el perquè de la dolentia. Amant de la literatura, rialler, sensible, reflexiu i ferotge darrere la càmera i amb la ploma, Villaronga deixa un llegat cinematogràfic a les noves generacions de cineastes.

De fet, IB3 Televisió estrenarà després ‘El ventre del mar’, la pel·lícula que Villaronga va dirigir l’estiu de 2020 i que es va rodar a Mallorca.

L’estrena d’aquest film forma part de la nit d’homenatge que la televisió pública de les Illes Balears ha preparat per a recordar la figura del director mallorquí, un dels més importants del cinema europeu contemporani.

La pel·lícula, una producció associada d’IB3, és una adaptació basada en el llibre ‘Oceà mar’, d’Alessandro Baricco, que relata l’intent desesperat de 150 homes i dones per salvar la seva vida pujats a una bassa enmig de la mar després de patir un naufragi.

El film va guanyar sis premis en el Festival de Cinema de Màlaga i es va convertir en la pel·lícula que més guardons ha obtingut en la història del certamen.

Aquesta obra de Villaronga busseja en l’anàlisi dels comportaments dels éssers humans: la pietat i també la maldat, la por i la lluita per sobreviure i ofereix les interpretacions de Roger Casamajor, Òscar Kapoya, la fotografia de Blai Tomàs i la direcció artística de Susy Gómez.

La nit d’homenatge al creador mallorquí es completa amb la reemissió de dues peces dedicades també a ell. D’una banda, un ‘Entusiastes’ temàtic de l’any 2018, quan IB3 el va acompanyar a Londres en ocasió del procés de postproducció de la pel·lícula ‘Born a king‘.

I per una altra, la projecció del documental ‘Bonet, Villaronga, Mesquida’, coproduït per IB3 Televisió i en el qual els tres artistes parlen de la seva obra i amistat.

27/01/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris