X

Llum verda a la proposta de limitar l’entrada de motos i turismes a Eivissa

Els eivissencs tenen ja gairebé un vehicle per habitant, per això es vol aplicar aquesta proposta que s'assembla al model de Formentera

27/01/2023

Llum verda a la proposta de limitar l’entrada de motos i turismes a Eivissa

S’ha donat llum verda, a la proposta de limitar l’entrada de motos i turismes a Eivissa, tal com fa ja Formentera. Per defensar-la, la institució assegura que el nombre de vehicles que tenen els residents eivissencs ha augmentat un 10% més que la mitjana balear, una tendència que és, segons alerten, insostenible. El text es remetrà al govern per negociar i convertir en llei.

El parc de vehicles fix a Eivissa ha augmentat a un ritme més elevat que la mitjana balear i avui en dia n’hi ha quasi un per habitant. A aquesta xifra cal afegir-hi els vehicles que estan de pas a l’illa. En aquest cas, l’entrada anual ha passat de 51.000 el 2001 a 171.500 en 2021, amb un 40 per cent d’aquestes entrades concentrades al juliol i l’agost. Un fet que ens deixa cada estiu embussos importants.

El PSOE i Unides Podem retreuen que l’equip de govern només s’ha limitat a recollir dades i que acabarà la legislatura sense la limitació aprovada perquè ara comença una llarga tramitació.

La saturació estival es deu en part al gran nombre de vehicles de lloguer, però també al fet que una part rellevant dels turistes, un 21 per cent, arriben a l’illa amb el seu vehicle particular. Formentera ja va aprovar el 2019 una llei que preveia limitar l’entrada de vehicles a l’illa i establir un nombre màxim dels de lloguer que hi poguessin entrar anualment.

27/01/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris