X

Goossens repeteix victòria a la Challenge

En un Trofeu Serra de Tramuntana modificat per l'alerta vermella per fred i neu a Mallorca, el ciclista belga s'imposa per segon dia consecutiu

28/01/2023

Goossens repeteix victòria a la Challenge

Després de la incertesa sobre una possible suspensió, el Trofeu Serra de Tramuntana s’ha disputat. Això sí, amb un recorregut diferent del plantejat en un inici. Ha estat més curt. 123 quilòmetres en lloc de 155 i l’organització ha evitat les zones més complicades de la muntanya. L’ascens al puig Major, completament nevat, s’ha suprimit, i els ciclistes han fet dues voltes a una part de la ruta.

Tot i això, l’etapa ha estat molt dura. Amb pluja i molt de fred. De fet, en alguns trams, el pilot s’ha trobat amb la neu.

Després dels primers atacs, el primer ascens al coll de Femenia ha canviat la cursa i s’han vist les primeres escapades. Però ni ciclistes com el doble campió del món Julian Alaphilippe, ni el guanyador d’ahir al mirador des Colomer, Kobe Goossens, aconseguien agafar grans avantatges. Amb la carretera banyada, els descensos resultaven molt perillosos.

Però a manco de quatre quilòmetres de la meta, Goossens ho ha tornat a intentar. Ha atacat i ha posat distància amb els rivals. Aquesta vegada, la jugada ha sortit bé al ciclista de l’Intermarché. Ja no ha afluixat i ha rodat en solitari fins a Lloseta, municipi que ha donat sortida a l’etapa i on també hi era la meta. Segona victòria consecutiva per al belga tot i les dures condicions climatològiques d’aquests dies a Mallorca.

El millor mallorquí d’aquesta penúltima i freda jornada de la Challenge ha estat Mateu Estelrich.

28/01/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris