X

‘Iràs i no tornaràs’, arriba el joc de taula de les Rondalles mallorquines

Dissabte se'n presentarà el prototip, basat en "La flor romanial", en el marc de la Setmana Alcover de Manacor

30/01/2023

‘Iràs i no tornaràs’, arriba el joc de taula de les Rondalles mallorquines

Il·lustració: @ArtKyarith Aina Llobera

Coincidint amb el vintè aniversari de la Setmana Alcover a Manacor, dissabte es presentarà -partida pública inclosa- el joc de taulà ‘Iràs i no tornaràs’ basat en l’aplec de contarelles del mossèn manacorí. Es tracta, de moment, d’un prototip ideat per la parella de docents formada per Marc Cantallops i Llucia Serra, que té les il·lustracions d’Aina Llobera. Aquest cap de setmana, els interessats podran gaudir de la versió ja enllestida de La Flor Romanial.

“És un joc modern, en la línia del ‘Catan’, ‘Munchkin’, ‘Les Mansions de la Bogeria’ o, fins i tot, ‘Dracs i Masmorres’… Creat per arribar al mateix públic… Els jugadors interpretaran herois extrets de les pàgines de les rondalles com Pere Catorze, Espardenyeta o la Filla del Sol i de la Lluna, i han de col·laborar enfrontant-se al dimoni per tal de completar la història… És un joc divertidíssim, però, al mateix temps, molt útil en la pedagogia per la vessant col·laborativa… No hi ha competitivitat, perdreu si competiu”, explica Cantallops.

“És molt divertit i dinàmic, ens remet a l’experiència viscuda amb els padrins quan ens contaven les rondalles però, alhora, té aquest punt d’actualitat dels jocs moderns”, explica la directora de la Institució Pública Antoni Maria Alcover, Cristina Duran.

“Ara volem començar a donar-lo a conèixer entre el gran públic i, quant al finançament, esperam una campanya de mecenatge a principis d’estiu”, apunta Cantallops.

Marató de rondalles

En el programa de la Setmana Alcover, divendres es farà la Marató de Rondalles (compleix 18 anys) amb 10 hores seguides de contarelles gràcies a la participació, entre d’altres, de personatges públics de l’àmbit cultural de Manacor i de Mallorca. En són exemples el delegat de Cultura manacorí, Mateu Marcè, la gerent de Poble de Cultura, Maria Magdalena Vives, i els actors Joan Toni Sunyer i Bàrbara Nicolau.

30/01/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Margalida pizà Llabrés 31/01/2023

    Enhorabona!! Per aquesta gran idea