X

La història de les possessions de Felanitx, recollida al darrer llibre de l’escriptor Tomàs Vibot

En el primer volum, hi apareixen dades de 24 cases de camp del municipi

31/01/2023

La història de les possessions de Felanitx, recollida al darrer llibre de l’escriptor Tomàs Vibot

L’historiador Tomàs Vibot acaba de publicar amb l’editorial El Gall, ”Possessions de Felanitx”, que explica la història d’algunes de les cases de camp més conegudes del municipi. En aquest primer volum, es recullen dades de 24 possessions, però ja en preparen un altre en què n’apareixeran una trentena més.

Aquest primer volum conta la història de 24 possessions del terme de Felanitx, un municipi ric en aquest tipus d’edificacions que han marcat la història del poble. Gràcies als documents trobats als arxius municipals, es coneix fil per randa l’activitat agrícola d’aquestes finques i el mobiliari que contenien les cases. El llibre fa una radiografia de 24 possessions. Moltes d’aquestes encara són propietat de felanitxers i algunes, fins i tot, mantenen l’activitat agrària.

Catalina Ramon és la propietària d’una d’aquestes edificacions, Son Menut, una possessió que ha mantengut la seva fesomia generació rere generació i conserva encara una capella que mantenen restaurada i en funcionament.

L’autor Tomàs Vibot i l’Ajuntament ja tenen en marxa un segon volum per al 2024 en què apareixeran una trentena més de possessions.

31/01/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris