X

Aquest dimecres comença al Parlament el darrer període ordinari de sessions

El 13è president de la cambra, Vicenç Thomàs, analitza per a IB3 Notícies una legislatura atípica i fa recompte de les tasques pendents abans d'eleccions

31/01/2023

Aquest dimecres comença al Parlament el darrer període ordinari de sessions

Demà, dimecres, comença al Parlament el darrer període ordinari de sessions. Queden, en total, 9 sessions plenàries. Una vida natural que ve determinada per una cita que tots els grups tenen ben marcada al calendari: el 28 de maig. Serà el dia que se celebraran eleccions autonòmiques i municipals.

El dia 3 d’abril es dissoldrà el Parlament i, per tant, cessarà la seva activitat, tal com marca la llei electoral. De tot plegat, en parlam a la sala del Senat, i amb la mirada dels seus antecessors feta quadres, amb el 13è president del Parlament, Vicenç Thomàs.

I això marca un abans, i un després. L’abans: hauran de finalitzar algunes tramitacions importants, com la de la llei de cooperació, la del joc o la proposició de llei presentada pel Consell de Menorca sobre la reserva de la biosfera. D’altres, però, no tendran tanta sort, com la proposició presentada per Podem per modificar la Llei d’arrendaments urbans.

I entremig: el balanç d’una legislatura excepcional, per la pandèmia i perquè mai no hi havia hagut tants de grups parlamentaris. Aquests anys s’han aprovat més de 20 lleis, 700 proposicions no de llei i més de 30 decrets.

El president del Parlament defensa: “Malgrat tot, hi ha hagut bon ambient”, i de cara al futur més proper demana: “Tot i els nervis, hem de saber gestionar amb correcció la recta final de la legislatura”.

31/01/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris