X

Sánchez ataca amb duresa Feijóo al Senat

El president del Govern central ha comparegut a la Cambra Alta per informar de les mesures adoptades per l'Executiu per fer front a les conseqüències de la guerra a Ucraïna

31/01/2023

Sánchez ataca amb duresa Feijóo al Senat

El president del Govern central durant la seva intervenció al Senat

El salari mínim interprofessional pujarà a Espanya un 8% enguany i arribarà fins als 1.080 euros bruts al mes en 14 pagues. Ho ha anunciat dimarts al Senat el president del Govern central, Pedro Sánchez. El cap de l’Executiu ha afirmat que des que va arribar a la Moncloa, el salari mínim s’ha incrementat un 36% i ha passat de 735 euros al mes a 1.000 euros. El president ha comparegut a la Cambra alta per informar de les mesures adoptades per l’Executiu per fer front a les conseqüències de la guerra a Ucraïna. Sánchez ha protagonitzat un tens debat amb el líder de l’oposició, el popular Alberto Núñez Feijóo.

El president del Govern ha atacat amb duresa Feijóo en tots els fronts possibles: en la seva gestió al capdavant del Govern de Galícia, com a gestor econòmic, com a “estadista internacional” o amb el seu Pla de Qualitat Institucional, que ha menyspreat en qualificar de “pura xerrameca”. En el torn de rèplica al Senat, on ha informat sobre les últimes mesures anticrisi, Sánchez s’ha llançat contra Feijóo, a qui ha convidat a un programa de qualitat institucional, “més breu, modest i eficaç”.

“Primer, començar per complir amb la Constitució i, segon, reconèixer la legitimitat dels governs democràtics sortits de les urnes. Sense complir aquestes dues regles, la resta és pura xerrameca per camuflar que l’única regla que els val a vostès és la que els convé”, ha apuntat. El president ha assegurat que Feijóo com a “gestor econòmic, res”, tampoc “com a reformador institucional”, i com a estadista internacional “res, o menys que res, un parell de desplaçaments a Brussel·les, a reunions del seu partit, a sembrar dubtes sobre l’economia espanyola, igual que feia el senyor (Pablo) Casado”, ha dit.

Joc de poder

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha acusat Sánchez d’entendre la política “com un joc de poder en què només importa resistir i destruir l’adversari” al contrari que ell mateix, que no ha vingut a la política “a dividir, embarrar, mentir ni insultar”. El líder de l’oposició ha evitat replicar les crítiques del cap de l’Executiu al Senat als casos de corrupció del PP i ha centrat la seva contrarèplica al Govern a la Cambra Alta a l’economia i a retreure les manipulacions de què acusa Sánchez. “Si hi hagués un detector de mentides en aquesta tribuna…”, ha ironitzat.

Feijóo ha denunciat per exemple el “triomfalisme” del Govern central respecte a l’economia i ha recordat a Sánchez que els seus ministres van errar en les previsions de creixement, que Espanya no ha recuperat el PIB prepandèmia o que lidera la desocupació a la Unió Europea o ha incrementat el deute. També ha aconsellat a Sánchez que en lloc de fer servir assessors per seguir-lo, els faci servir per estudiar i copiar les propostes del PP perquè “li ha anat sempre bé”.

31/01/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris