X

‘Llicència per salvar vides’, la nova campanya per captar donants del grup 0 negatiu

Teresa Jiménez, directora mèdica del Banc de Sang i Teixits de les Balears, ha recalcat que es tracta d'un grup sanguini "especialment valuós"

02/02/2023

‘Llicència per salvar vides’, la nova campanya per captar donants del grup 0 negatiu

El Banc de Sang i Teixits de les Balears necessita nous donants, especialment del grup zero negatiu. Són donants universals, però només poden rebre sang del seu grup. L’entitat acaba de llançar una campanya en què demana la col·laboració ciutadana per trobar nous donants. El lema és ‘Llicència per salvar vides’ i ens convida a convertir-nos en agents secrets per captar donants potencials.

Ismael Gutiérrez, gerent del Banc de Sang, ha explicat que l’objectiu de la campanya és crear consciència i sobretot fer molta pedagogia de la necessitat de nous donants.

Només un 7 per cent de la població és del grup 0 negatiu. L’any passat se’n varen fer una mitjana de 68 donacions setmanals, però se’n necessiten 95 per garantir-ne les reserves. Teresa Jiménez, directora mèdica del Banc de Sang i Teixits de les Balears, ha dit que les donacions d’aquest grup s’empren sobretot per fer transfusions a dones embarassades i nadons. També s’utilitzen en cas d’accidents i urgències. Per això, ha recalcat, és un grup sanguini “especialment valuós”.

El Banc de Sang recorda que tota la resta de grups també són importants i fa una crida a la població a afegir-s’hi. L’any passat, 21.200 persones varen donar sang a les Illes; això és només un 1,8 per cent de la població.

02/02/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris