X

Els hotelers preveuen que la falta de personal es tornarà a repetir la pròxima temporada

La FEHM posa en marxa un programa de formació digital per augmentar les competències i la productivitat de treballadors i directius

03/02/2023

Els hotelers preveuen que la falta de personal es tornarà a repetir la pròxima temporada

A mesura que passen les setmanes, els hotelers de Mallorca confirmen que pugen les reserves per a la pròxima temporada. Un 20% dels hotels de Mallorca estan oberts en aquests moments, però la Federació Hotelera preveu que al llarg del febrer i el març el percentatge augmenti fins al 50%. Per Pasqua, a principi d’abril, un 70% de la planta fa comptes obrir portes.

“Es comencen a activar les reserves i pensam que la tendència es consolidarà. Això és un punt positiu a tenir en compte”, ha dit la presidenta de la FEHM, Maria Duran.

Però, com va ocórrer l’any passat, hi falta personal i especialment treballadors ben formats. Una de les solucions és el nou programa de transformació digital que beneficiarà 1.000 treballadors, directius,  d’hotels afiliats a la FEHM. Gràcies al programa Mallorca Digital Hospitality Program, rebran de manera gratuïta formació eminentment audiovisual i online, utilitzant avatars, per millorar les capacitats de treballadors, directius i empresaris. També, segons afirmen, per avançar en la transformació digital de Mallorca com a destinació.

“És un programa molt ambiciós i disruptiu, on també farem uns cinc esdeveniments amb grans personalitats expertes en transformació digital”, explica Bernat Cañellas, CEO de Schôolers, l’empresa organitzadora. I Maria Frontera afegeix que “la tecnologia ens pot ajudar a fer front a la manca de personal en determinades àrees”.

El programa té un cost de 600.000 euros i vol contribuir a millorar la productivitat de les plantilles perquè les empreses no siguin tan dependents d’una mà d’obra, en aquests moments, escassa.

03/02/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris