X

El Consell de Mallorca rep el DCM Awards per la instal·lació d’un nou centre de processament de dades

Té un sistema de gestió d'alarmes i control remot 24 hores al dia, set dies a la setmana, que permet mantenir informació en temps real de la situació de les infraestructures

04/02/2023

El Consell de Mallorca rep el DCM Awards per la instal·lació d’un nou centre de processament de dades

El Consell de Mallorca ha rebut el premi DCM Awards per la instal·lació d’un nou centre de processament de dades en la Misericòrdia.

Segons ha informat el Consell, la institució insular avança en la modernització de les seves infraestructures tecnològiques amb la construcció d’un segon centre de processament de dades (CPD) que actuarà com a suport del principal. Aquest projecte ha estat distingit amb un dels premis a la Innovació de Data Center Market (DCM Awards). El director insular de Modernització i Transparència, Andrés Caparrós, ha destacat el treball que fa la institució en la millora de les infraestructures tecnològiques amb l’objectiu d’afavorir el servei públic al ciutadà.

Aquest nou centre de processament de dades (CPD), que s’ha situat en l’edifici de la Misericòrdia, té un sistema de gestió d’alarmes i control remot 24 hores al dia, set dies a la setmana, que permet mantenir informació en temps real de la situació de les infraestructures, per actuar amb rapidesa davant les incidències que es produeixen i que puguin comprometre la continuïtat del servei.

Les dependències del Servei d’Informàtica i Telecomunicacions estan situades en una altra ubicació, concretament al carrer del General Riera, on es troba el CPD principal. Amb la incorporació del segon CPD, es redueix el nombre de desplaçaments, atès que la nova sala disposa d’un complet sistema de monitoratge dels elements crítics i d’un sistema de vigilància que facilita la visualització de tots els elements TIC situats a la sala per mitjà de càmeres.

Els treballs d’adequació de l’espai destinat al nou CPD han respectat les característiques de l’edifici de la Misericòrdia, i s’ha evitat la visibilitat de les instal·lacions tècniques, típiques en un projecte amb sistemes elèctrics i mecànics.

04/02/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris