X

La PAH avisa d’una allau, en els pròxims mesos, de famílies que no podran pagar la hipoteca

L'euríbor continua la seva escalada i encareix entre 300 i 400 euros mensuals una hipoteca mitjana

04/02/2023

La PAH avisa d’una allau, en els pròxims mesos, de famílies que no podran pagar la hipoteca

L’euríbor continua la seva escalada i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Mallorca adverteix que d’aquí a uns mesos hi haurà moltes famílies amb dificultats per pagar-la a mesura que vagin revisant-ne les quotes. Per a una hipoteca mitjana, la pujada pot suposar entre 300 i 400 euros mensuals més.

El pitjor encara no ha arribat, segons alerta la PAH. Ja atenen famílies que tenen problemes per pagar-ne les quotes que han augmentat notablement amb la pujada de l’euríbor. Creuen que el problema s’estendrà a les classes mitjanes.

L’euríbor, el principal indicador per al càlcul de les hipoteques variables, continua la seva escalada. Va tancar el gener al 3,3% i s’estima que cap al mes de març se situarà en el 3,5% o encara més, segons alguns experts. La PAH demana més lloguer social per fer front a aquesta situació.

A l’àmbit polític, aquesta setmana s’han posat damunt la taula altres mesures. Podem proposa congelar les hipoteques. La darrera a fer-ho, la ministra de Treball Yolanda Díaz, que recorda que els bancs espanyols han tengut beneficis històrics. La vicepresidenta i ministra d’Economia, Nadia Calviño, ha demanat a la banca ser part de la solució per fer front a la pujada de tipus i anar més enllà del codi de bones pràctiques.

 

04/02/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris