X

Quatre anys de presó per als dos detinguts per haver cremat els jutjats d’Eivissa

Els autors materials dels fets estan condemnats a indemnitzar el Ministeri de Justícia amb 410.000 euros, i amb 3.400 euros el Consell d'Eivissa

06/02/2023

Quatre anys de presó per als dos detinguts per haver cremat els jutjats d’Eivissa

Els dos autors materials de l’incendi que va destrossar els antics jutjats d’Eivissa han estat condemnats a 4 anys de presó per a cada un. El jutjat del Penal 1 de l’illa pitiüsa els obliga, a més, a indemnitzar el Ministeri de Justícia amb devers 410.000 euros per les destrosses en l’immoble, i amb 3.400 euros el Consell d’Eivissa. La resolució encara es pot recórrer a l’Audiència Provincial.

En la sentència, la jutgessa detalla els motius pels quals “ha aconseguit la plena convicció que l’acusat F.F.F. va ser l’autor material de l’incendi de l’edifici de la seu judicial dels Jutjats d’Eivissa”. D’altra banda, la magistrada assenyala que entén la participació de l’altre acusat J.C.V. en la comissió del delicte en concepte d’inductor. Pel que conclou que “sent F.F.F. l’autor material conforme a l’article 28 del Codi Penal […] caldria pensar que la participació de J.C.V. en el delicte podria ser també la de l’incís primer de l’art. 28 en la modalitat d’autoria per domini del fet, d’acord amb els criteris jurisprudencials seguits sobre aquest particular”. A més, la magistrada aprecia en la seva resolució que concorre la circumstància agreujant d’aprofitament de les circumstàncies de temps de l’article 22.2 del Codi Penal.

Es dona la circumstància que els dos homes van ser detinguts després de causar un segon incendi a una casa ocupada des Viver, a on va morir una dona.

06/02/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris