X

La Llei del ‘només sí és sí’, a debat al Parlament

També es debatrà una iniciativa del Grup Popular que reclama la dimissió de la ministra d'Igualtat, Irene Montero, per l'anomenada Llei del 'només sí és sí'

06/02/2023

La Llei del ‘només sí és sí’, a debat al Parlament

El debat sobre l’anomenada Llei del ‘només sí és sí’ es traslladarà aquest dimarts al Parlament, mitjançant una proposició no de llei del Grup Popular. La formació planteja que la cambra autonòmica insti el Govern central a destituir la ministra d’Igualtat, Irene Montero, i la secretària d’estat d’Igualtat, Ángela Rodríguez.

La líder dels populars, Marga Prohens, ha criticat el “silenci” de la presidenta del Govern, Francina Armengol, davant la reducció de penes dels agressors sexuals. En aquest sentit, ha afegit que més de 400 condemnats s’han beneficiat de la reforma de la norma impulsada per Montero.

Vox, Ciutadans i El Pi han avançat que donaran suport a la iniciativa. Amb tot, els seus vots no seran suficients, perquè els grups del Pacte han advertit que hi votaran en contra. Per la seva part, la portaveu adjunta d’Unides Podem, Esperança Sans, ha destacat: “S’ha posat en el centre el consentiment de la dona”.

Precisament, aquest dilluns el Partit Socialista ha registrat al Congrés una proposta de reforma de la norma sense els seus socis d’Unides Podem. La socialista Pilar Costa ha dit que espera que durant la tramitació les dues formacions arribin a un acord. Així mateix, la portaveu morada ha subratllat que estan disposats a “reformar la llei”, però que en cap cas no es tornarà a la versió anterior.

06/02/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris