X

La reforma de la Llei integral de llibertat sexual protagonitza la sessió de control al Congrés

La diputada del Partit Popular Margalida Prohens ha retret a la ministra de Justícia, Pilar Llop, les rebaixes de penes a agressors sexuals que està generant la Llei del només sí és sí

08/02/2023

La reforma de la Llei integral de llibertat sexual protagonitza la sessió de control al Congrés

La sessió de control al Govern en el Congrés dels Diputats ha estat marcada des del començament per la reforma de la Llei integral de Llibertat Sexual o del ‘només sí és sí’. Abans de començar, als passadissos, la secretària d’Igualtat dels socialistes, Andrea Fernández, ha dit que hi ha marge per negociar i arribar a un acord amb els socis parlamentaris. Ja dins l’hemicicle, la portaveu del Partit Popular, Cuca Gamarra, ha demanat al president del Govern central, Pedro Sánchez, que es deixi ajudar pel grup popular per corregir la norma. La número dos de Feijóo ha dit que Sánchez presideix un govern que “es descompon, és un nyap i actua de manera esperpèntica”. A més, ha assegurat que 415 condemnats se n’han beneficiat i 40 han sortit de la presó, i que el màxim responsable d’aquesta situació és el president del Govern. Sánchez ha contestat que ell té per costum donar la cara i assumir la responsabilitat de les accions del seu Executiu. I ha repassat les principals fites assolides durant la legislatura.

Prohens i Llop per la Llei del ‘només sí és sí’

La diputada del Partit Popular Margalida Prohens ha retret a la ministra de Justícia, Pilar Llop, les rebaixes de penes a agressors sexuals que està generant la llei del només sí és sí. La popular ha acusat la ministra, que és magistrada, d’aprovar la norma sabent els perjudicis que causaria a les víctimes. Llop ha respost que, “evidentment”, se sent responsable de la reforma i ha mostrat el seu convenciment que s’ha d’actuar per “blindar els drets de les víctimes, la seva seguretat i una pena adequada que retribueix, sens dubte, moralment, les víctimes”. I ha acabat qüestionant en veu alta “on era el PP cada vegada que el Govern ha aprovat una mesura a favor de les dones”.

La ministra de Drets Socials, Ione Belarra, d’Unides Podem, ha tornat a carregar contra els socialistes per la polèmica modificació legal fora de consens entre els socis del govern. Insisteix que cercaran l’acord però manté que el consentiment ha de ser el centre de la norma. Belarra diu que no es pot tornar al codi penal anterior i acusa la part socialista de cedir davant les pressions.

Sánchez ha eludit respondre a la pregunta del portaveu d’Esquerra, Gabriel Rufián, sobre les raons que van justificar que un policia nacional mallorquí s’infiltràs en moviments socials i veïnals de Catalunya. El president ha defensat la reforma de la Llei de seguretat ciutadana, coneguda com llei mordassa.

08/02/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris