X

El TSJIB dona suport a la reducció de condemnes en aplicació de la Llei del només sí és sí

La sala civil i penal rebutja un recurs de la Fiscalia contra la rebaixa de la pena al condemnat del 'cas del violador de Tinder'

08/02/2023

El TSJIB dona suport a la reducció de condemnes en aplicació de la Llei del només sí és sí

El Tribunal Superior de Justícia de Balears dona suport a la reducció de condemnes en aplicació de la Llei del només sí és sí. La sala civil i penal s’hi ha pronunciat en una interlocutòria a través de la qual rebutja un recurs de la Fiscalia contra la rebaixa de la pena al condemnat del cas conegut com del violador de Tinder a Mallorca.

Els magistrats discrepen sobre l’argument del Ministeri públic, que veia necessari mantenir la condemna a aquest agressor sexual per ser equiparable amb el nou codi penal. El condemnat és un home que se citava amb dones amb un perfil fals a través de l’aplicació digital per a telèfons mòbils Tinder. Almanco en dues ocasions, en va violar dues. L’Audiència de Palma va rebaixar una de les seves condemnes de 9 a 8 anys de presó i l’altra de 7 anys i mig a 6. El Tribunal Superior rebutja així el plantejament de la Fiscalia i manifesta que no es pot aplicar el codi penal anterior.

D’acord amb el darrer balanç del tribunal, l’Audiència de Palma ha rebaixat des del passat novembre les condemnes de 39 agressors sexuals a Balears, dels quals tres han estat excarcerats després de revisar els seus casos.

08/02/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris