X

El Govern central planeja la privatització de la torre de control de Palma

El projecte preocupa els controladors aeris i causa el rebuig de Més per Mallorca i Podem

08/02/2023

El Govern central planeja la privatització de la torre de control de Palma

El Ministeri de Transports prepara la major privatització del control aeri des de l’any 2010. Palma és el més important dels 7 aeroports afectats, entre els quals també hi ha els dos de Tenerife, Gran Canària, Màlaga, Bilbao i Santiago. Entre tots set, representen un terç del trànsit aeri espanyol.

Segons ha informat el ministeri, “pròximament se sotmetrà a audiència pública una ordre ministerial per a la liberalització del servei de control aeri a les torres de determinats aeroports” per tal de “recaptar al·legacions i comentaris al text”.

L’objectiu de la privatització és, segons el Govern central, millorar l’eficiència econòmica i la qualitat del servei, tot garantint la seguretat aèria. Segons fonts del control aeri de Palma, la intenció és reduir-ne els costos i contractar controladors amb salaris més baixos que els que treballen per a Enaire. El prop de 50 treballadors de la torre de control de Palma haurien de ser recol·locats per Enaire. El sindicat de controladors USCA no ha volgut pronunciar-se’n “fins que tenguem informació oficial”.

El Govern tampoc no vol comentar els plans i ha demanat informació a AENA, que va sol·licitar la privatització al ministeri el passat 31 de gener. Més per Mallorca i Podem s’hi oposen perquè consideren que la privatització danya els interessos de les Illes.

La iniciativa arriba en plena vaga dels controladors de les torres ja privatitzades com la d’Eivissa per la falta d’acord en la negociació del conveni col·lectiu. La pròxima jornada de vaga serà el dilluns 13.

Recentment, l’empresa Serveo, formada per Portobello i Ferrovial, ha adquirit les primeres torres de control que es varen privatitzar i que estaven en mans de FerroNATS.

08/02/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris