X

Almenys una trentena de morts per les fortes pluges a Sao Paulo, al Brasil

Les autoritats continuen les tasques de recerca d'almenys 40 desapareguts

20/02/2023

Almenys una trentena de morts per les fortes pluges a Sao Paulo, al Brasil

Almenys 36 persones han mort per les fortes inundacions que han afectat el litoral nord del Brasil, a Sao Paulo. El temporal ha causat lliscaments i talls d’algunes vies d’accés, que han quedat bloquejades a causa dels esfondraments. El municipi més afectat és Sao Sebastiao.

Les autoritats continuen les tasques de recerca d’almenys 40 persones desaparegudes. Més de 500 persones, entre policies, bombers i membres de les Forces Armades, estan participant en el rescat i identificació de les víctimes de les intenses precipitacions que han causat nombroses destrosses i 1.717 evacuats en diverses localitats de la regió.

Aquesta catàstrofe ha tingut lloc enmig de les festes de Carnaval, durant les quals les ciutats del litoral de Sao Paulo reben una gran quantitat de turistes.

El president brasiler, Lula da Silva, té previst viatjar aquest dilluns a les zones afectades per conèixer-ne la situació in situ, acompanyat d’alguns dels seus ministres.

Segons la darrera previsió meteorològica, el temporal ha de perdre força a partir d’aquest dilluns, encara que està previst que continuïn les precipitacions, la qual cosa podria dificultar les tasques de salvament davant el risc que hi hagi nous corriments de terra.

20/02/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris