Remuntada del Fibwi Palma per fermar virtualment el play-off

Els de Pau Tomàs envien el partit a la pròrroga després d'un desavantatge d'11 punts i sumen la sisena victòria consecutiva

01/03/2023

Partit d’infart al Palau de Son Moix en el duel ajornat de la LEB Plata entre el Fibwi Palma i el filial del Gran Canària. Els de Pau Tomàs han començat el darrer quart amb 11 punts de desavantatge, però han estat capaços de forçar la pròrroga i guanyar-la. Amb aquest triomf, el Palma puja a la cinquena posició de la classificació i ferma de manera virtual la seva presència al play-off d’ascens.

Sisena victòria consecutiva del Fibwi Palma a la lliga i cinquena seguida a Son Moix. El triomf, però, no ha estat gens fàcil. El primer parcial acaba amb empat a 21. El segon quart deixa la mala notícia de la lesió de Manel Signes. Els mallorquins, guiats per David Font i Lucas Antúnez, avancen el seu equip. Al descans, s’arriba amb un 42 a 38 a l’electrònic.

A la represa, el Palma desapareix de la pista, on només existeix el filial del Gran Canària. Errades inexplicables en defensa condemnen el conjunt de Pau Tomàs: 6 a 21 de parcial i 48 a 59 al marcador. Els palmesans han de remuntar 11 punts en el darrer quart i comencen a picar pedra. A poc a poc, s’acosten als canaris amb un gran Asier Zengotitobengoa, màxim anotador del matx amb 22 punts. Amb 74-76 arriba la jugada decisiva i polèmica del partit. Una falta sobre Suskavscevic a 10 segons del final acaba amb la cistella de l’empat i un 2 + 1. Una decisió molt protestada pel Gran Canària. El pivot té la victòria en les seves mans, però la pilota no entra ni amb el seu tir, ni amb els posteriors. L’empat a 76 du el partit a la pròrroga. Ara sí, els mallorquins completen la remuntada i s’imposen al duel d’illencs: 88 a 86.

Toca descansar, però no gaire. Dissabte, el Palma es pot classificar matemàticament per al play-off d’ascens.