X

El Cofib captura a Eivissa 2.700 serps el 2022, són gairebé el doble que l’any anterior

Tot i que les serps continuen expandint-se, aquesta gran diferència està vinculada al fet que l'any passat es van fer servir més trampes durant tota la campanya

02/03/2023

El Cofib captura a Eivissa 2.700 serps el 2022, són gairebé el doble que l’any anterior

El 2021 es van començar a col·locar trampes a l’abril, però se’n van anar instal·lant més fins a l’estiu, quan es va arribar al màxim amb 1.200. L’any passat, per contra, totes les trampes van estar instal·lades durant tota la campanya, d’abril a novembre i, per això, se n’han capturat moltes més. En qualsevol cas, pareix que a Santa Eulària està descendint el nombre de serps, però n’han augmentat a Sant Mateu i Jesús, i això indica que continuen expandint-se.

A Formentera la situació està més controlada, i la col·locació de paranys, segons sembla, ja té els seus efectes sobre la població de serps, ja que n’hi ha hagut menys captures tot i haver doblat el nombre de gàbies, i ja es parla d’erradicació.

Les serps són una de les principals amenaces per a la sargantana autòctona. L’actual projecte d’instal·lació de trampes és finançat per l’impost de turisme sostenible fins al juny de 2024. Per continuar amb la col·locació de gàbies, es preveu dotar una partida als pressupostos del Govern de l’any que ve.

02/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris