X

Cati Cañelles, aïllada a Lluc per la nevada: “La por era que senties els arbres cruixir i et podien caure a damunt”

Una desena de persones que havien fugit en cotxe hagueren de retornar al Santuari caminant enmig de la tempesta

02/03/2023

Cati Cañelles, aïllada a Lluc per la nevada: “La por era que senties els arbres cruixir i et podien caure a damunt”

Dilluns migdia, en el moment de més intensitat de la tempesta de neu, una desena de vehicles intentaren fugir del Santuari de Lluc acompanyats per dues màquines llevaneu i una patrulla de la Guàrdia Civil. Els que intentaren fer-ho cap a Pollença no varen poder. A dos quilòmetres de Lluc, els arbres que queien damunt la carretera els impediren continuar avançant i hagueren de girar coa. Un dels arbres va caure damunt una furgoneta en la qual viatjava Cati Cañelles, el seu home i els seus dos fills petits. Cati Cañelles ha explicat a IB3 Notícies que varen telefonar a l’112 i que els recomanaren esperar. Però varen pensar que era millor fugir perquè no aturava de nevar. Així, emprengueren el camí de retorn cap a l’hostatgeria de Lluc. Un camí que va esdevenir una vertadera odissea amb els infants en braços i la neu que els arribava a mitja cama: “La por era que que senties els arbres cruixir i et podien caure damunt”.

Sortosament, la família va aconseguir arribar al Santuari, on un centenar de persones més romanien a recer de la tempesta. Aquest dimecres tots pogueren tornar a casa. Amb tot, es torbaran a oblidar la intensa nevada i l’experiència d’estar tres dies sense llum, aigua corrent ni cobertura telefònica. Catalina Gelabert, veïna de Llucmajor, ha explicat que no passaren por, però sí que estaven preocupats per estar incomunicats i pel fet que si l’aïllament hagués durat molts dies, haurien pogut quedar sense menjar.

Els equips d’emergències han fet feina escarada per rescatar persones aïllades a la Serra i retirar tots els arbres caiguts damunt les carreteres. Ahir horabaixa, l’helicòpter de la Guàrdia Civil va aterrar a Sóller, enmig d’un partit de futbol, amb la família rescatada al refugi de l’embassament de Cúber. Un salvament que va acabar amb final feliç, ja que tots estan bé de salut.

02/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris