X

Augmenten els casos de sarna a Menorca: l’any 2022 se’n van registrar prop de 1.900

N'hi ha un brot actiu a la residència de Santa Rita, a Ciutadella, amb 8 afectats

02/03/2023

Augmenten els casos de sarna a Menorca: l’any 2022 se’n van registrar prop de 1.900

Continuen augmentant els casos de sarna a les illes. D’ençà que en van començar els registres, l’any 2022, a Mallorca ja se n’han confirmat 15.229, a Eivissa més de 1.600 i a Menorca prop de 1.900. En aquests moments, n’hi ha un brot actiu a la residència de gent gran de Santa Rita, a Ciutadella, amb 8 afectats.

Els metges asseguren que aquesta malaltia sempre ha estat present, i no s’ha arribat a erradicar… tot i que feia molts anys que no s’arribava a xifres similars. Es desconeixen les causes d’aquest increment, però es creu que alguns pacients s’han fet resistents al tractament.

El que sí que se sap és que la pandèmia i el confinament van accentuar els contagis. L’increment exponencial que hi ha hagut en els darrers anys va obligar Salut a començar a registrar-ne els casos, l’any passat. Des de llavors, a Menorca ja se n’han diagnosticat un total de 1847, més del 60% a la zona de llevant de l’illa.

La malaltia també ha arribat a les residències. En aquests moments, n’hi ha un brot actiu al geriàtric de Santa Rita amb 8 casos. La residència de gent gran del Consell, a Maó, també en va registrar un brot important a finals d’any.

La sarna és una malaltia de la pell causada per un àcar que se situa en la capa més superficial de la pell. Fa picor per la picada de paràsits. No és una malaltia greu i té cura.

02/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris