X

Una setmana de temps variable i augment de les temperatures

Arribaran a la Mediterrània àrees de baixa pressió i fronts escafits en forma de niguls mitjans i alts i precipitacions escasses

05/03/2023

Una setmana de temps variable i augment de les temperatures

Portocolom, Felanitx. / DOLORS RAMIS

Dilluns encetarem una nova setmana amb unes perspectives ben diferents de les de dilluns passat. Aquests dies que venen estaran marcats per la circulació de l’oest, és a dir, una dinàmica atlàntica en la qual algunes àrees de baixa pressió i fronts escafits arribaran a la Mediterrània en forma de niguls mitjans i alts i algunes precipitacions escasses.
Dilluns 6La nit de diumenge a dilluns, el cel s’anirà tapant de niguls que ens poden deixar algunes precipitacions febles i aïllades a qualsevol punt de l’arxipèlag. El matí, els niguls encara romandran entorn de les illes, cosa que ens deixarà una primera meitat de la jornada de cel tapat amb qualque plugim, sobretot a Mallorca i Menorca. El capvespre el cel s’anirà destapant progressivament d’oest a est. Les temperatures mínimes experimentaran un ascens significatiu, mentre que les màximes no canviaran gaire (14-17ºC). El vent bufarà de l’oest, sud-oest.Dimarts 7El matí ens tornarà a creuar un front acompanyat de niguls mitjans i alts que deixaran estones de cel parcialment ennigulat. El capvespre s’aniran obrint més clarianes. No es descarta qualque precipitació ocasional i feble. Les temperatures mínimes poden davallar qualque grau, mentre que les màximes pujaran lleugerament. El vent continuarà bufant de l’oest, amb qualque cop moderat.
Dimecres 8 i dijous 9
Dimecres i dijous tendrem un ambient variable, amb estones de sol, però també amb el pas de niguls prims. La temperatura continuarà el seu progressiu ascens, i per això durant les hores centrals del dia els mercuris es mouran entre els 17-21ºC.

05/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris